Choc-chip-cookies

Karin Luiten beschreef aantrekkelijke chocoladekoekjes. Die wilden we weleens proeven. In plaats van kant-en-klare chocolate chips nam ik chocola met een heel hoog cacaogehalte, ik maakte het deeg bruin met cacaopoeder en voegde er knapperig zout aan toe. Ze werden verrukkelijk!

voor ongeveer 15 grote koeken of 20 kleinere

100 g extra pure chocola (85% cacao)
175 g zelfrijzend bakmeel
100 g zachte boter
75 g lichtbruine basterdsuiker
50 g rietsuiker of zelfgemaakte vanillesuiker
1 zakje vanillesuiker
2 tl cacaopoeder
1 ei
3/4 tl grofkristallerig  zout, bijvoorbeeld Maldon
1 sinaasappel

Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer de boter en de suiker met de mixer tot een zachtgeel glad mengsel. Roer dan het ei erdoor.

Rasp de helft van de sinaasappelschil boven de kom met een fijne rasp. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe, met de cacao en mix door tot je een vrij taai deeg hebt.

Hak in de keukenmachine of met een groot mes de chocola in brokjes. Schep ze door het deeg en voeg tot slot het zout toe.

Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Rol met de hand kleine balletjes en druk ze plat. Leg ze met wat ruimte op de bakplaten en schuif ze in de oven. Na 12 tot 14 minuten zijn de koekjes gaar. Schuif ze met bakpapier en al op een rooster en laat ze afkoelen totdat ze stevig zijn.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.