Hutspot van snijbiet, zoete aardappel en berglinzen

Speciaal voor Ineke, Leonie en Mmiirraah: een echt lekker hutspotje met snijbiet! Pittig & zoet, verwarmend op een koude dag…

voor 4 personen

3 zoete aardappelen
150 g berglinzen
1 bos snijbiet
1 stengel citroengras (sereh)
2 peulen kardemom
1 el roze peperbessen
1 tl zwarte peperkorrels
lekkere olijfolie
zeezout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de zoete aardappelen schoon en verwijder eventuele lelijke plekjes. Pak ze in aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat. Bak de zoete aardappelpakketjes in ongeveer 45 minuten gaar en zacht.

Doe de linzen met het citroengras in een pan en giet er zeer ruim water bij. Kook de linzen in 30-40 minuten gaar, maar niet papperig. Giet af in een zeef, maar houd ze wel warm.

Was de snijbiet grondig. Snijd de stelen heel fijn, de bladeren mogen in repen. Doe de snijbiet in een vergiet of zeef en overgiet ‘m met kokend water.

Peuter de zaden uit de kardemompeulen en vijzel ze met de roze peperbessen en de zwarte peper fijn.

Prak in een verwarmde schaal de zoete aardappel met een vork. Schep de linzen erdoor en de snijbiet. Meng er wat olie door voor een smeuïg hutspotje. Roer tot slot de kardemom en peper erdoor en breng op smaak met zeezout.

 

 

 

 

 

Over de Eerlijke Tafel

De Eerlijke Tafel is bedacht door Elze Boshart. 
Lekker koken kon ik al, de afgelopen jaren werden de gerechten ‘als vanzelf’ vaker vegetarisch. En oeps, ook weleens per ongeluk veganistisch.

Nadat alle vegaburgers geproefd waren, werd het steeds leuker in mijn keuken. Geen vleesvervangers, wel heerlijk eerlijk eten.

Biologische groenten vormen de basis, en verder veel verse kruiden, rijke specerijen, peulvruchten, paddestoelen, noten. En af en toe ook kaas, tofu, eieren, room.

 

Eten met al je zintuigen
Ik geef graag kookdemonstraties en proeverijen, omdat zien, horen, ruiken en proeven nou eenmaal bij eten horen! Workshops met een thema verzorg ik op aanvraag.

Elke donderdag kun je bij mij thuis in Zutphen komen eten, wel even reserveren!

 

Zinnige schrijfsels
Op mijn site en op twitter vind je regelmatig nieuwe recepten, beproefd in eigen keuken & gezin. En ik publiceer artikelen over eten. Waar het vandaan komt, wat nou eigenlijk goed & lekker eten is, trends & hypes in voedselland… Mijn teksten zijn net als mijn maaltijden rijk van smaak en prima te verteren!

 

Reacties zijn gesloten.