Koerdische bloemkoolsalade


voor 4 personen

1 kleine bloemkool
sap van 1 citroen of limoen
flinke scheut goede olijfolie
½ tl paprikapoeder of paprikagranulaat
1/4 tl gemalen komijn
handvol verse koriander
versgemalen zwarte peper
zeezout

Breng een flinke pan water met 1 tl zout aan de kook. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in maximaal 5 minuten beetgaar.

Maak ondertussen van het citroensap, de olie, het paprikapoeder, de gemalen komijn en wat peper en zout een dressing. Hak de koriander fijn.

Schep de bloemkool direct uit de pan in een schaal en giet er de dressing over. Meng goed en laat de bloemkool een halfuur staan om de smaken te laten intrekken. Strooi voor het opdienen de koriander over de bloemkool en schep nog een paar keer goed om.

Heerlijk met Humus en Turks of Arabisch platbrood.

Reacties zijn gesloten.