Soep van pompoen met geroosterde paprika

De herfststormen razen over het land. Naar binnen, allemaal, en soep eten!

voor 6 personen

6 rode paprika’s
1 ui
een halve oranje pompoen 
1 el korianderzaad 
1 stuk kombu (zeewier die zorgt voor een hartige smaak)
een stukje gemberwortel
1 blik kokosmelk
milde olijfolie

1 citroen 
gevijzelde zwarte peper
zout

Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijsten. Verhit wat olie in een stevige koekenpan. En dan bedoel ik niet zo’n slap anti-aanbakpannetje. Leg zoveel mogelijk stukken paprika in de pan en rooster ze op middelhoog vuur aan alle kanten totdat er hier en daar zwarte plekken op komen. Doe een tweede en eventueel derde ronde om alle paprika’s te roosteren.

Je kunt de paprika’s ook in de oven roosteren. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze op de bakplaat. Rooster ze 30 minuten, totdat het vel zwart begint te worden.

Snipper de ui, verhit wat olie in de soeppan en fruit de ui op middelhoog vuur.

Maak ondertussen de pompoen schoon. Verwijder de pitten en bewaar ze om te drogen, te roosteren of te zaaien. Snijd de pompoen in stukken.

Doe de paprika en de pompoen in de soeppan. Vijzel de koriander, schil de gember en snijd ‘m in stukjes. Voeg koriander, gember en kombu toe aan de soep. Doe de kokosmelk erbij. Giet water in de pan totdat de groenten net onder staan. Breng aan de kook.

Laat de soep in 25 minuten gaar worden. Pureer ‘m met de staafmixer. Rasp de schil van de citroen en pers ‘m uit. Breng de fluwelige soep op smaak met rasp en sap van de citroen, gevijzelde zwarte peper en zout.

 

Reacties zijn gesloten.