Stamppotje van quinoa, aardappel en zevenblad

Voorjaar 2012 schreef ik een column waarin zevenblad de hoofdrol speelde. Dit stamppotje is een van de drie zevenbladrecepten die ik bedacht.

voor 4 personen

4 el quinoa
600 g kruimige aardappelen
4 handenvol versgeplukt zevenblad
zeezout
versgemalen zwarte peper

Schil de aardappelen en kook ze met weinig water in 20 minuten gaar. Kook de quinoa in ongeveer 15 minuten beetgaar en giet eventueel overtollig water af. Was het zevenblad en verwijder de steeltjes.

Stamp een puree van de aardappelen. Gebruik het kookwater om ‘m glad en smeuïg te maken. Schep de quinoa en het zevenblad door de puree en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Verwarm de puree op een laag pitje nog even door, zodat het zevenblad wat slinkt.

Lekker met chili-sin-carne of een ander bonengerecht.

 

Reacties zijn gesloten.