Salade met zevenblad en paardensla

Voorjaar 2012 schreef ik een column waarin zevenblad de hoofdrol speelde. Deze salade is een van de drie zevenbladrecepten die ik bedacht.

voor 4 personen

1 flinke handvol versgeplukt zevenblad
een tiental malse blaadjes paardensla (de groene blaadjes van de paardenbloem)
1 krop krulsla of botersla
1 wortel
eventueel pijnboompitten
3 el goede olijfolie
1 el appelazijn
½ el honing
1 el mosterd

Verdeel de krop sla in blaadjes. Scheur ze in eetbare stukken. Haal de steeltjes van het zevenblad. Was het zevenblad, de paardensla en de kropsla en slinger ze droog in de slacentrifuge. Snijd de paardensla in fijne reepjes. Meng zevenblad, paardensla en sla in een mooie schaal. Was de wortel en rasp ‘m over de salade. Rooster de pijnboompitten en strooi ze op de wortel.

Klop van 3 el olijfolie, 1 el appelazijn, ½ el honing en 1 el mosterd een gladde dressing. Sprenkel een deel van de dressing over de sla en zet de rest in een schaaltje op tafel.

Reacties zijn gesloten.