Pesto van zevenblad

Voorjaar 2012 schreef ik een column waarin zevenblad de hoofdrol speelde. Deze pesto is een van de drie zevenbladrecepten die ik bedacht.

twee flinke handenvol vers zevenblad
smakelijke olijfolie, liefst extra virgine
1 citroen
2 el pijnboompitten, of zonnebloempitten of hazelnoten
2 el parmezaanse kaas
zeezout
versgemalen zwarte peper

Was het zevenblad en slinger het droog in de slacentrifuge. Pers de citroen uit. Doe het zevenblad, een flinke scheut olijfolie, de helft van het citroensap, de pitten of noten en de parmezaanse kaas in een keukenmachine of mengbeker van de staafmixer. Meng alles tot een smeuïg geheel. Voeg olie toe en eventueel wat water, wanneer de pesto te droog wordt. Breng op smaak met extra citroensap, wat zeezout en wat versgemalen zwarte peper. In een goed afgesloten pot kun je de pesto ongeveer een week in de koelkast bewaren.

Reacties zijn gesloten.