Courgettesaus met ricotta en citroen

Nog even genieten van zomerse smaken met de rijke oogst aan courgettes in augustus en september. Weet je het niet meer en komt de courgettesoep je neus uit? Maak dan deze frisse pastasaus. De saus is klaar terwijl de pasta kookt, echt supersnel! Eet er kamutpenne bij voor een vervullende maaltijd. Ik kies vaak voor pasta van kamut, omdat dit graan meer eiwitten bevat dan tarwe.

voor 4 personen

3 courgettes
1 citroen 
250 g ricotta
olijfolie om in te bakken
scheutje smaakvolle olijfolie
zout
vers gemalen of gevijzelde  zwarte peper
stuk parmezaanse kaas 

Rasp de courgette boven een kom in middelgrove sliertjes. Verhit in een pan met dikke bodem een scheutje olijfolie. Smoor de courgette een paar minuten, rasp de schil van de citroen erboven. Dat gaat het fijnste met een microplane rasp! Pers de citroen uit en bewaar het sap.

Roer de ricotta door de courgette en warm goed door. Breng de saus op smaak met een ruime hoeveelheid zwarte peper, liefst grof gevijzeld. Voeg daarna pas zout toe en eventueel nog wat citroensap als je van zuur houdt. Sprenkel er smaakvolle olijfolie overheen. Serveer met grofgeraspte parmezaanse kaas.

Reacties zijn gesloten.