Snelle pruimentaart met reine claudes

Met bladerdeeg maak je in een handomdraai de lekkerste dingen. Zoals dit taartje met reine claudepruimen.

voor een springvorm van 22 cm

6 blaadjes bladerdeeg
500 g reine claudes of andere pruimen

2 el ruwe rietsuiker
2 el gebuild meel

1 tl kaneel
beetje boter of neutrale olie 

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verhit de oven op 225 graden. Snijd de reine claudes door en haal de pit eruit. Meng in een kom de suiker, de kaneel en het meel. Schep de pruimen erdoor.

Vet een springvorm van 22 cm in en bekleed ‘m met het bladerdeeg. Ik laat het deeg semi-nonchalant over de rand steken, dat geeft een mooi rustiek effect.

Stort het pruimenmengsel in de vorm en laat de taart in 45 min. gaar worden in de oven. Verwijder snel na het bakken de springvorm -ook de bodem- en laat de taart even bijkomen op een rooster.

Eet ‘m zo of met een klodder (soja-)slagroom.

 

Reacties zijn gesloten.