Rauwe pompoensoep met maïs en bosui

Op een site vol raw food kwam ik deze pompoensoep tegen. Bij de eerste keer proeven was ik niet heel enthousiast, maar met wat citroensap en een flinke scheut olijfolie is de soep z’n meligheid kwijt. En anders de pompoen kort koken. Proberen, zou ik zo zeggen!

voor 20 kleine glaasjes of 6 grote porties

1 oranje pompoen
1 rode paprika
handjevol basilicum
8 zongedroogde tomaten
2 tenen knoflook
1 stukje verse gember
4 tl gemalen komijn
2 tl kurkuma
versgemalen zwarte peper
2 tl kruidenzout
1 citroen
flinke scheut mooie olijfolie
600-800 ml gekookt water

2 tomaten
1 maïskolf
1 bosuitje

Week de gedroogde tomaten in een schaaltje kokendheet water. Snijd de pompoen in vieren en verwijder de schil. Haal de pitten eruit. Snijd de stukken klein en doe ze in de keukenmachine.

Pel de tenen knoflook. Snijd de schil van het stukje gember. Doe knoflook en gember in de keukenmachine. Haal steel en zaadlijsten uit de paprika, snijd ‘m in grove stukken en doe ‘m ook in de robot. Voeg de tomaten toe, zonder het weekwater.

Doe de gemalen komijn, de kurkuma en het warme water (niet kokend heet!) toe en maak er in de keukenmachine een smeuïg en glad mengsel van. Breng de soep op smaak met citroensap, olijfolie, versgemalen peper en kruidenzout.

Snijd de maïskorrels van boven naar beneden van de kolf met een groot mes. Snijd de de tomaten in piepkleine blokjes.  Snipper het bosuitje heel fijn.

Serveer de soep in kleine glaasjes en garneer ‘m vlak voor het opdienen met maïskorrels, tomaatblokjes en bosui.

Reacties zijn gesloten.