Salade van boekweit en waterkers

Boekweit is net als bulgur een heerlijke basis voor een gevulde salade. Eet ‘m als lunch, met je gezicht naar de zon!

voor 4 personen

150 g boekweit
100 g waterkers
100 g jonge spinazie
3 lenteuitjes
2 el grove mosterd
4 el hele, hele goede olijfolie
1 citroen
1 el olie om te bakken
zeezout
vers gevijzelde zwarte peper

Verhit een pan, doe de bakolie erin en schep de boekweit hierin om totdat alle korrels zijn bedekt met een laagje vet. Giet 300 ml water bij de boekweit, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Na 15-20 minuten is al het water opgenomen en is de boekweit gaar.

Maak ondertussen de waterkers en de spinazie schoon en snijd ze in vrij grote stukken. Snijd de lenteuitjes in ringen of ruiten.

Pers de citroen uit. Klop van de mosterd, de lekkere olijfolie en wat citroensap een dressing. Breng op smaak met versgemalen of gevijzelde zwarte peper en wat zeezout.

Schep de dressing door de warme boekweit en laat iets afkoelen. Schep dan de waterkers, spinazie en lenteuitjes door de salade. En geniet!

 

Reacties zijn gesloten.