Quenelles van kikkererwten met spinazie

Als mooi klein gerechtje bij een feestelijk etentje doen deze sierlijke en smakelijke ovale bolletjes het heel goed. Ze zijn snel gemaakt en kunnen in de oven terwijl je de rest van het eten kookt.

voor 4 personen

250 g gekookte kikkererwten (blik of pot)
250 g verse spinazie
50 g parmezaanse kaas of comté
4 eidooiers
olijfolie
peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de spinazie schoon, hak ‘m grof en laat ‘m in een pan slinken op middelhoog vuur. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.

Pureer de kikkererwten met de eidooiers, wat olijfolie en peper en een beetje zout. Meng de kaas erdoor en de afgekoelde spinazie. Proef!

Vorm met twee lepels ovale balletjes van het mengsel en leg die op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak de quenelles tien minuten. Serveer ze warm met zelfgemaakte ketchup of chutney of een tomatensausje.

 

Reacties zijn gesloten.