Gierst met gedroogde abrikozen

Voorjaarsmoeheid kan komen doordat je te weinig ijzer binnenkrijgt. De gedroogde abrikozen in dit hartige gerecht leveren je een extra portie ijzer op. Lekker om te eten met falaffel en tahin. En een groene salade.

voor 4 personen

250 g gierst
8-10 gedroogde abrikozen
olijfolie
8 dl water
zout
klontje boter

Spoel de gierst in een fijnmazige zeef onder de kraan schoon en laat goed uitlekken.

Verhit wat olie in een pan en rooster de gierst tot sommige zaadjes openbreken. Dit zorgt ervoor dat de gierst het water beter opneemt. Voeg water toe en breng aan de kook.

Doe na tien minuten de in reepjes gesneden abrikozen erbij. Laat de gierst daarna zachtjes verder gaar koken met een deksel op de pan. Proef na nog eens tien minuten of de gierst gaar is. Kook zo nodig nog wat langer. Breng op smaak met zout en roer er eventueel een klontje boter door.

Reacties zijn gesloten.