Tabouleh van bulgur met groene asperges

Bulgur kun je in plaats van couscous uitstekend verwerken in een tabouleh. Door z’n hoekige structuur geeft bulgur net wat meer pit en ‘beet’ aan deze voorjaarssalade.

voor 4-6 personen

200 g bulgur
200 g groene asperges
4 lenteuitjes
een handvol verse groene kruiden: munt, koriander, platte peterselie
pittige olijfolie
1 citroen
zeezout
gemengde peperkorrels uit de vijzel

Spoel de bulgur in een zeef en doe ‘m in een schaal. Overgiet de bulgur met kokend water en laat ‘m een halfuur zo staan. Giet eventueel overgebleven water af.

Breng een ruime hoeveelheid water met een schep zout in een pan aan de kook. Snijd droge stukjes van de asperges af en snijd ze dan in stukken van ongeveer drie centimeter. Blancheer de aspergestukken in het kokende water. Niet langer dan drie minuten, dan blijven ze lekker knapperig.

Snijd de lenteuitjes in ringetjes of ruitjes. Rasp wat citroenschil in een schaaltje, pers de citroen uit en doe het sap ook in het schaaltje. Klop er met een flinke scheut olijfolie en peper en zout een dressing van.

Hak of knip de kruiden fijn. Meng ze door de dressing. Schep de dressing door de nog warme bulgur en laat afkoelen. Voeg de asperges en lenteuitjes vlak voor het opdienen toe.

 

 

Reacties zijn gesloten.