Stoofje van rodekool en wortel

Verrassend om rodekool en wortel te combineren, alleen al de kleuren bij elkaar maken dit groentegerecht tot een belevenis.

voor 4 personen

1 rode ui
1 grote appel
600 g rodekool
1 winterwortel of 2 grote waspenen
2 dl rode wijn of rode balsamico
1 stukje gemberwortel
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
mespuntje gemalen kardemom
olijfolie
zeezout

Snijd de ui in reepjes.  Verhit een scheutje olijfolie in een stevige, diepe pan en fruit daarin de ui op laag vuur. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes. Snijd de rodekool fijn. Wanneer de ui glazig is kunnen de appel en de kool in de pan. Schep een paar keer om.

Rasp de gemberwortel en doe ongeveer 1 tl bij de kool. Vijzel de koriander en voeg ‘m ook toe, samen met de kardemom. Giet er dan de rode wijn of balsamico bij. Ik gebruikte rode balsamico die is gearomatiseerd met walnoten.

Laat alles op laag vuur ongeveer vijf minuten koken. Zet dan de pan koel weg en laat ‘m minimaal 6 uur staan om de smaken en het zuur te laten intrekken.

Zet de pan opnieuw op het vuur. Snijd de wortel in blokjes en doe ‘m erbij. Laat alles aan de kook komen, giet er eventueel wat water bij en stoof de groenten nog 20 minuten. De wortel moet gaar zijn, maar niet te zacht. Breng op smaak met wat zout.

Deze gestoofde rodekool kan zowel warm al lauw gegeten worden.

 

 

Reacties zijn gesloten.