Chocomousse met zijdetofu

Het recept voor deze goddelijke chocolademousse komt oorspronkelijk van Janneke Vreugdenhill. Met mijn eeuwige dank, want oh wat is ie lekkerrrr….

voor 6 personen

200 g pure chocolade (minimaal 70%) 
400 g zijdetofu, uitgelekt
4 el bruine basterdsuiker of palmsuiker of agavasiroop
snufje zeezout
extra: versgeraspte nootmuskaat of sinaasappelschil
wat geraspte kokos voor garnering 

Breek of hak de chocolade in stukjes. Laat de chocolade au bain marie smelten. Pureer de tofu in de keukenmachine. Voeg de gesmolten chocolade en naar smaak de suiker toe en meng goed. Voeg nootmuskaat of sinaasappelrasp toe voor meer smaak. Verdeel de chocomousse over tien schaaltjes en laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Strooi wat geraspte kokos over de mousse en geniet!

Zo simpel en zó lekker!

Reacties zijn gesloten.