Salade met twee soorten lof

Het is begin maart nog even wachten op verse voorjaarsgroenten, maar deze pittige salade met yoghurtdressing heeft wel dat lichte waar je in de lente zo naar snakt. Ik vond ‘m bij Jamie Oliver en maakte m’n eigen diervrije versie.

voor 4 personen

2 stronkjes witlof
2 stronkjes roodlof of 1 raddicchio
een handvol verse basilicum
1 teen knoflook 
1 tl scherpe mosterd
2 el volle yoghurt
3 el granaatappelazijn of rode wijnazijn
3 el kappertjes
olie om in te bakken
goede extra virgine olijfolie
zeezout
gevijzelde gemengde peper

Haal lelijke bladeren van het wit- en roodlof en snijd de struikjes in lange repen. Leg ze op een platte schaal.

Hou een paar blaadjes basilicum apart voor garnering. Doe voor de dressing de rest van de basilicum, de mosterd, de yoghurt, de azijn en een flinke scheut extra virgine olijfolie in een blender of keukenmachine. Meng tot een lobbige dressing. Breng ‘m op smaak met zout en peper.

Laat de kappertjes uitlekken. Verhit een koekenpan -geen anti-aanbak!- en giet er wat olie in. Bak hierin de kappertjes een paar minuten. Laat ze even afkoelen.

Strooi de blaadjes basilicum en de kappertjes over het lof. Druppel wat dressing over de salade en zet de rest er in een schaaltje naast.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.