Salade met sperziebonen en thijm

Samen met brood of pasta met knoflook en olijfolie is dit een snel en lekker zomeravondgerecht. In de tuin opeten, of op het strand…

voor 4 personen

500 g sperziebonen
12 kerstomaatjes
2 el pijnboompitten
sap en rasp van 1 citroen
extra virgine olijfolie
1 tl milde mosterd
1 takje verse thijm
zeezout
versgemalen zwarte peper

Breng een flinke pan water met een schep zout aan de kook. Maak ondertussen de boontjes schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm.  Blancheer de boontjes een minuut of 3 en giet ze af.

Maak de dressing door het citroensap en de citroenrasp te mengen met olie en 1 el mosterd. Rits de blaadjes van het thijmtakje en roer ze erdoor. Proef de dressing en breng ‘m verder op smaak met peper en zout. Hou je van zoeter, roer er dan 1 tl honing door.

Schep de warme boontjes door de dressing en laat op een koele plaats rusten. Snijd de tomaatjes in vieren en schep ze door de afgekoelde salade.

Rooster pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Strooi ze vlak voor het opdienen over de salade.

 

Reacties zijn gesloten.