Curry van aardpeer en rode linzen

Curry is een een heerlijk rekbaar begrip. Je kunt er alle soorten stevige groenten in verwerken, door de specerijen wordt het altijd lekker!

Deze winterse variant aten we met een pittig-frisse salade van groene kool en prei, rijst, pappadums en relish van tomaten en ui.

voor 4 personen

4 aardperen
2 grote winterwortels
150 g rode linzen
stukje verse gember
2 tenen knoflook
1 tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
1 tl gemalen koriander
1/2 tl chilipoeder
4 kardamompeulen
kokosolie
zeezout

Borstel de groenten onder de kraan goed schoon. Verwijder lelijke plekjes. Schillen hoeft niet. Snijd de aardperen en de wortel in de lengte in vieren en daarna in kleine stukjes. Was de linzen in een zeef en laat uitlekken.

Hak de gember fijn. Pel de knoflook en plet de tenen met een groot mes. Snijd de kardamompeulen open en peuter de zwarte zaadjes eruit. Verhit 2 el kokosolie in een pan met stevige bodem. Fruit hierin de gember een paar minuten. Voeg dan de komijn, kurkuma, koriander, de kardamomzaadjes en het chilipoeder toe en fruit zachtjes even mee.

Doe de aardpeer en de wortel in de pan en schep goed door. Nu de knoflook erbij, nog even omscheppen. Doe de rode linzen ook in de pan en schenk er water bij totdat alles helemaal onder staat. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes smoren. Breng op smaak met wat zeezout.

Reacties zijn gesloten.