Relish van kerstomaatjes en ui

Zoet en toch fris, deze relish. Zomer in een potje.

genoeg voor 6 kleine jampotjes

1 kg uien
1 kg kerstomaatjes
1 spaanse peper
4 tenen knoflook
1 el venkelzaad
4 dl appelazijn
250 g rietsuiker
handvol basilicum

Snipper de uien, hak de knoflook en de spaanse peper fijn. Doe ze samen met het venkelzaad en de appelazijn in een jampan of andere wijde pan en breng aan de kook. Laat een kwartier pruttelen, totdat de azijn bijna verdampt is.

Snijd ondertussen de tomaatjes in vieren en voeg ze samen met de suiker toe aan het mengsel in de pan. Laat de relish een halfuur inkoken, tot een stroperige massa. Hak de basilicum fijn, haal de pan van het vuur en roer ‘m erdoor.

Doe de relish in schoongemaakte potten en eet ‘m bijvoorbeeld bij falaffel, pappadums, groenteburgers en currygerechten.

Reacties zijn gesloten.