Compote van stoofpeer en cranberry

Je kunt deze compote warm of koud eten. Heel lekker bij rode kool en een ovenschotel met aardappelpuree.

voor 6 personen

6 stoofperen
200 g cranberries
rode wijn
1 kaneelstokje
1 el arrowrootpoeder

gembersiroop

Schil de stoofperen en snijd ze in achten. Verwijder de pitten en draden. Doe ze met de wijn en het kaneelstokje in een pan en breng aan de kook. Laat de peren heel zachtjes gaarstoven. Afhankelijk van de soort duurt dat een uur of langer. Haal de peren uit de pan en hou ze even apart.

Was de cranberries en kook ze in de wijn totdat ze zacht zijn.  Haal het kaneelstokje uit de pan. Roer de arrowroot tot een papje met een scheutje water en voeg toe aan de cranberries. Breng al roerend aan de kook en laat zachtjes doorkoken totdat de vloeistof gebonden is. Voeg nu de peren weer toe en breng op smaak met gembersiroop.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.