Penne met groene kool, citroen en geitenkaas

voor 4 personen

500 groene kool
2 teentjes knoflook
1 rode peper
350 gram kamutpenne
2 eetlepels kappertjes
16 grote groene olijven
1 citroen
olijfolie om te bakken
zeezout en versgemalen zwarte peper
200 gram zachte geitenkaas of feta

Zet een grote pan water op voor de pasta. Haal de schilletjes van de knoflook en snijd de teentjes in heel dunne plakjes. Dat gaat het beste met een groot mes! Snijd het pepertje in dunne ringetjes. Maak de kool schoon, was ‘m eventueel. Snijd de kool in smalle reepjes.

Verhit een grote pan, giet er een scheutje olijfolie in en fruit de knoflook en de peper totdat de knoflook licht begint te bruinen. Doe de groene kool erbij en schep een paar minuten om. Voeg een flinke scheut water toe, doe een deksel op de pan en stoof de groente maximaal 15 minuten op laag vuur. De kool moet nog ‘beet’ hebben, maar niet te knapperig zijn.

Ontpit de olijven en snijd ze in de lengte doormidden. Rasp de citroen en pers ‘m uit. Kook intussen de penne gaar. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht. Voeg de kappertjes, olijven, geraspte citroenschil en eventueel het bewaarde kookvocht toe aan de kool. Warm alles goed door. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Schep pasta en kool op een bord en brokkel de geitenkaas of feta over de kool.

 

Reacties zijn gesloten.