Ketchup van abrikoos en zongedroogde tomaat

Super simpel en zo lekker! Je kunt dit echt bij AL-LES eten. Ik maak er rode linzenpaté met tamme kastanjes bij. Maar op een stukje kaas is het ook jammie!

voor ongeveer 2 flessen van 0,75 l (een voor jezelf en een om weg te geven)

0,7 l passata (gepureerde tomaat)
10 gedroogde tomaten
15 gedroogde abrikozen
5 el suiker
2 dl appelazijn
stukje gember
1 el gemalen koriander
1 teen knoflook
1 rode peper
olijfolie

Verhit een pan met dikke bodem, doe er een scheut olijfolie in en fruit de knoflook, gember en rode peper even aan. Doe dan de tomaten erbij en fruit nog een minuutje. Voeg de rest van de ingrediënten toe en wat water. Breng het mengsel aan de kook. Laat ongeveer 20 min. zachtjes pruttelen. Roer vaak om aanzetten te voorkomen.

Pureer het prutje met de staafmixer en proef. Breng eventueel op smaak met wat zout of meer suiker of wat chilipoeder als je van scherper houdt.

Doe de hete ketchup in goed schoongemaakte flessen of potten.  Zo zijn ze ongeveer een halfjaar houdbaar.

Reacties zijn gesloten.