Paté van rode linzen en tamme kastanjes

125 g rode linzen
1 ui
3 tenen knoflook
1 stengel bleekselderij
2 tomaten
240 g gare tamme kastanjes
1 laurierblad
1 tl sojasaus
olijfolie
zout
peper

Doe de linzen met het laurierblad en 300 ml water in een pan. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes doorkoken, totdat de linzen zacht zijn.

Verwarm de oven voor op 20o graden. Snipper de ui. Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan en laat de ui daarin 10 minuten bakken, totdat de ui begint te bruinen.

Snijd de bleekselderij, de tomaten en de knoflook fijn.

Meng in een grote kom de linzen, de ui, de bleekselderij, tomaten, knoflook en de kastanjes. Voeg de sojasaus toe en wat peper en zout.

Schep het mengsel in een bakblik, druk goed aan. Bak in de oven in 1 uur gaar en stevig.

Serveer warm of koud, met bijvoorbeeld ketchup van abrikoos en zongedroogde tomaat.

Reacties zijn gesloten.