Gratin van aardappel en spruitjes

hoofdgerecht voor 4 personen

700 g vastkokende aardappels
400 g spruiten
2 el (gedroogde) thijm
160 ml slagroom of sojaroom
180 ml groentebouillon
2 tl scherpe Engelse mosterd
1 teen knoflook
zeezout en zwarte peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Maak de spruiten schoon en halveer ze.

Leg de schijfjes aardappel in laagjes in een vuurvaste schaal. Strooi de thijmblaadjes erover en leg de halve spruiten erop. Doe slagroom, bouillon, mosterd, geplette knoflook, zout en peper in een kom. Roer het geheel goed door. Giet het mengsel over de aardappel-spruitjes. Bak in ongeveer 45 minuten gaar.

Lekker met een winterse salade, bijvoorbeeld van raketsla en veldsla.

 

Reacties zijn gesloten.