Salade van rode kool met duindoornsiroop

Deze salade is een echte winterse vitaminebom! Heerlijk fris en toch verwarmend door de specerijen. Een echte oppepper.

400 g rode kool
2 appels
2 citroenen
2 el gewelde rozijnen
4 el duindoornsiroop
6 el goede olijfolie
1 tl gemalen kruidnagel
1 tl gemalen kaneel
1 el gehakte (platte) peterselie
wat grof zeezout of Maldon zout

Schaaf de rode kool zo fijn mogelijk. Ik gebruik daarvoor de keukenmachine. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap eruit. Meng citroenrasp en -sap met de olijfolie, de duindoornsiroop, rozijnen, kaneel, kruidnagel en zout. Doe de rode kool erbij en zet afgedekt minstens een uur op een koele plek.

Rasp de appels fijn en meng ze met de peterselie door de salade.

Lekker met een ovenschotel, bijvoorbeeld Gratin van aardappel met spruitjes. Of combineer deze salade met linzenwafels en een puree van zoete aardappel en knolselderij tot een kleurig bord.

Reacties zijn gesloten.