Paté van borlottibonen met gebakken appel

voorgerecht voor 4 personen

250 g gekookte borlottibonen
2 zure appels, bijvoorbeeld goudreinette
4 el rozijnen
extra virgine olijfolie
zeezout
versgemalen zwarte peper
een paar bladeren radicchio

Leg de rozijnen te weken in heet water. Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de appels een minuut of vijf, totdat ze zacht worden en een beetje bruin.

Pureer de bonen, meng er een flinke scheut goede olijfolie door en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zeezout. Laat de rozijnen uitlekken en meng ze door de bonen.

Bekleed een rechthoekige vorm met vershoudfolie. Leg de plakjes appel dakpansgewijs in de vorm. Verdeel het bonenmengsel over de appel. Laat de paté minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Snijd de radicchio in grove repen, verhit wat olie in een pan en bak de radicchio snel aan, totdat ie een beetje slinkt. Leg de radicchio op een schaal en stort de paté erop.

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.