Cranberry-perentaart

Helemaal ei-vrij is mijn keuken niet, toch ben ik altijd wel nieuwsgierig naar baksels zonder ei. Deze supertaart komt uit het Amerikaanse kookboek Vegan with a Vengeance. Klinkt vervaarlijk, maar er staan prima recepten in. De volgende keer dat ik ‘m bak zal ik er aan denken om foto’s te maken voordat hij verslonden wordt!

voor 8-10 personen

75 g gepelde amandelen
225 g gebuild meel
3 el rijst-kokosmelk
4 el kokosolie
¼ tl zout
4 rijpe peren
75 g cranberries
50 g suiker
2 el arrowroot
 4 bolletjes stemgember
1 tl kaneel
0,5 tl versgemalen nootmuskaat

Maak eerst het deeg. Rooster de amandelen goudbruin in een hete koekenpan. Maal ze dan fijn in de keukenmachine.

Zeef het meel in een beslagkom. Voeg de gemalen amandelen en het zout toe. Giet de rijst-kokosmelk en de kokosolie erbij en kneed er een stevig deeg van. Laat het deeg op een koele plek rusten terwijl je de vulling maakt. Verwarm de oven op 200 graden.

Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder de pitjes. Snijd ze in stukjes of plakjes. Was de cranberries en snijd ze doormidden. Hak de stemgember fijn. Meng de suiker, de arrowroot, de kaneel, de nootmuskaat, de gember en het water voorzichtig met de stukjes peer en de cranberries.

Vet een springvorm van 22 cm. in. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm met het deeg. Verdeel de vulling over het deeg en dek de vorm af met aluminiumfolie.

Bak de taart 30 minuten. Verwijder dan de aluminiumfolie en bak nog 15 minuten. Laat de taart afkoelen op een rooster voordat je ‘m serveert.

Reacties zijn gesloten.