Oostenrijkse kwarktaart

Dit recept stuurde mijn moeder mij toen ik begin jaren 80 au-pair was in een Engels gezin. Behalve de zorg voor het zoontje had ik ook de taak om te koken en twee keer per week cakes en taarten te bakken. Deze gebakken kwarktaart was echt een noviteit!

150 g boter
250 g gebuild tarwemeel of bloem
2 eidooiers
0,5 dl slagroom
500 g kwark
100 g rozijnen, in rum geweekt
1 el bloem
1 el boter
1 dl (soja-)melk
4 eieren
60 g suiker
geraspte schil van 1 citroen

Doe de bloem en de boter in een kom. Snijd de boter door de bloem, meng dan 2 eidooiers en de room erdoor. Het deeg mag niet te nat worden. Laat het deeg rusten terwijl je de vulling maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de boter smelten. Klop de kwark in een kom los, roer de bloem, de gesmolten boter en de melk er beetje bij beetje doorheen.

Scheidt 4 eieren. Meng de eidooiers door de vulling met de suiker, de rozijnen en de citroenrasp.

Klop de 6 eiwitten stijf met een snufje zout. Schep ze voorzichtig, met een metalen lepel, door de vulling.

Bekleed een springvorm van 22 cm met het deeg. Schep de vulling er in. Bak in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.

Laat de taart afkoelen op een rooster en bestrooi ‘m voor het serveren met poedersuiker.

 

 

Reacties zijn gesloten.