Salade met rode biet en witlof

Verrassende combinatie van bietjes, witlof en winterwortel.

voor 4 personen

2 stronkjes witlof
2 winterwortels
2-3 rode bieten
25 hazelnoten 
voor de dressing
2 granaatappel
s
1 sinaasappel
2 el witte balsamico-azijn
4 el extra virgine olijfolie

zeezout
versgemalen zwarte peper

Kook de bieten in 45 minuten gaar. Snijd de onderkant van de witlof en snijd de stronkjes in dunne reepjes.
 Schrap de wortel schoon en snijd met een dunschiller in dunne repen.
 Stroop het vel van de gekookte rode bieten en snijd ze in kwarten. Meng ze met de witlof en wortel.
 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.

Halveer de granaatappels, schep het zaad eruit en vang dat op in een kom. Laat hierin ook het sap van de granaatappel lopen. Gooi de vliesjes en de schil weg.
 Pers de sinaasappel en meng met het granaatappelsap en de -pitjes.
 Voeg de balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout toe. Maak er met de staafmixer een glad soepje van. Zeef de dressing door een fijne bolzeef (= grote theezeef). Druk met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk sap uit het mengsel. 
Schep de dressing door de salade en strooi er de geroosterde hazelnoten over.

Vrij naar Gordon Ramsay

Reacties zijn gesloten.