Puree van pastinaak en knolselderij

1 knolselderij
2 pastinaken
1 tl kaneel
eventueel klontje boter of scheutje (soja-)room
gevijzelde zwarte peper
zeezout 

Leg de knolselderij en de pastinaken in koud water om de aarde los te weken. Borstel ze goed schoon, schil ze en snijd in stukken.

Doe de groenten in een pan met een laag water en breng aan de kook. Laat twintig minuten zachtjes koken, of zolang nodig is om de groenten gaar en zacht te maken.

Giet af en pureer in de pureeknijper. Kneus een tl zwarte peperkorrels in de vijzel. Breng de puree op smaak met kaneel, de gevijzelde zwarte peper en zeezout.

De hartige smaak van de knolselderij mengt mooi met het zoetige van de pastinaak, de kaneel geeft er een warm winters accent aan. Deze pure versie vind ik het lekkerst, je kunt ‘m romiger maken door er wat boter of room door te roeren.


Reacties zijn gesloten.