Risotto van gort met paddenstoelen

Ik noem het maar risotto, al gebruik ik hier oerhollandse gort in plaats van rijst. Je kunt in plaats van shi-take en kastanjechampignons alle stevige paddenstoelen gebruiken die je kunt vinden.

voor 4 personen

250 g gort
250 g shi-take
250 g kastanjechampignons
2 sjalotten
olijfolie om in te bakken
ongeveer 0,5 l paddenstoelenbouillon
versgemalen zwarte peper

Was de gort in een zeef en laat uitlekken. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in repen. Maak de sjalotten schoon en snijd in dunne reepjes.

Verhit in een stevige pan een scheut olijfolie en fruit hierin de sjalotjes totdat ze glazig zijn. Haal de sjalotjes uit de pan en bewaar ze in een schaal. Bak op hoog vuur de paddenstoelen in kleine porties. Schep ze bij de sjalotten.

Nu kan de gort in de pan. Schep even om in de olie en voeg dan een scheut bouillon toe. Zet het vuur niet al te hoog. Roer regelmatig en laat de gort de bouillon opslorpen. Herhaal dit totdat de gort mooi gaar is. Dat duurt ongeveer een halfuur.

Schep de paddenstoelen en sjalotten door de gort en zorg dat de risotto goed heet is. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.