Kikkererwtenpaté met salie en citroenmelisse

Echt anders dan de voor de hand liggende humus. Verrassend door de salie en citroenmelisse, die beide niet in je kruidentuin mogen ontbreken.

300 g gekookte kikkererwten
6 gedroogde tomaten
1 teen knoflook
10 blaadjes salie
10 blaadjes citroenmelisse
sap van 0,5 citroen
lekkere olijfolie
versgemalen zwarte peper
zeezout

Week de tomaten 10 minuten in heet water en snijd ze daarna in reepjes. Pel het teentje knoflook. Doe de kikkererwten, de tomaten, de teen knoflook en een flinke scheut olijfolie in de robot (keukenmachine) en draai tot een grof smeuïg mengsel. Giet er wat water bij tijdens het draaien, als je ziet dat het te droog wordt, en eventueel nog wat olie.

Knip de salie en citroenmelisse in dunne reepjes en voeg ze toe. Proef! Breng op smaak met peper en zout.

Prima feesteten, met een stukje brood.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.