Crumble met appel en havermout

voor 6 personen

Een verwarmend en verwennend toetje voor een koude dag. Eet de crumble na een lekkere wandeling in de kou of na een lichte maaltijd.

500 g stevige appels
8 gedroogde abrikozen
1 sinaasappel
1 tl kaneel
150 g havervlokken
80 g zachte boter
50 g hazelnoten
4 el ahornsiroop of 2 el honing
2 el kokos
zeezout

Laat de abrikozen een half uur weken in een schaaltje met heet water. Maak ondertussen de rest van de vulling en het deeg.

Hak de hazelnoten fijn. Snijd de appel in kleine stukjes. Schillen hoeft niet. Snijd de abrikozen in niet te kleine stukken. Rasp de schil van de sinaasappel en meng die met de appelstukjes en de abrikozen. Strooi de kaneel erover. Vet een ovenschaal in en doe de appelvulling erin.

Verwarm de oven op 180 graden. Maak dan het crumbledeeg. Meng de havervlokken, de boter, de hazelnoten en de ahornsiroop of honing met een snufje zout tot een smeuïge massa. Verdeel het deeg over de appelvulling en strooi de kokos erover. Laat de crumble in ongeveer een half uur bruin en gaar worden.

Eet ‘m heet, op z’n Engels, met ongeklopte slagroom zonder suiker….

Reacties zijn gesloten.