Auberginesalade met citroen en kappertjes

Picknickgerecht voor 4 personen

2 aubergines
2 el olijfolie om te bakken
extra virgine olijfolie voor de dressing
1 citroen
3 el kappertjes
15 groene olijven
3 el basilicum
versgemalen zwarte peper
zeezout

Snijd de aubergines in kleine blokjes. Bak de blokjes 10 minuten in de olijfolie op een matig vuur
. Laat de aubergineblokjes op keukenpapier uitlekken en bestrooi met peper en zout
. Rasp de citroenen en pers ze uit. Maak een dressing van extra virgine olijfolie, citroenrasp en –sap, zout en peper. Ontpit de olijven en halveer ze.

Doe aubergine, olijven en kappertjes in een schaal, meng de dressing erdoor. Rol de basilicumblaadjes op en knip met een scherpe schaar in dunne flintertjes. Schep de basilicum door de salade en breng ‘m eventueel op smaak met wat peper en zout.

Serveer ‘m lauw of laat ‘m nog een uurtje intrekken. Stuk brood erbij, smullen.

 

 

Reacties zijn gesloten.