Witlofsoep

Voor 4 personen

4 struikjes witlof
1 prei
1 ui
2 kleine kruimige aardappelen
eventueel een paar bladeren raddichio
1 l groentenbouillon
1 flesje pittig bier
3 dl slagroom, crème fraiche of sojaroom
3 el boter of olijfolie
versgeraspte nootmuskaat
zeezout
gevijzelde witte peper 

Haal bruine bladeren van het witlof en snijd ‘m klein. Maak de prei en de  ui schoon en snijd in stukken. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Verhit boter of olie in een soeppan en fruit daarin de ui de prei tien minuten zachtjes, totdat ze mooi glazig zijn.

Voeg het witlof toe, schep een paar keer om en doe dan ook de aardappelen in de pan. Schep nog een paar keer om en giet dan de bouillon en het bier in de pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer, roer de room erdoor en breng op smaak met nootmuskaat en witte peper.

Snipper er voor het mooi eventueel wat raddicchioblad over en serveer met een lekker stuk brood.

Reacties zijn gesloten.