Anna’s Walnotentaart

Dit recept kreeg ik van mijn vriendin Anna. Het is een platte en machtige Zwitserse taart die op een koele plaats wekenlang houdbaar is. Hij is op z’n lekkerst als je ‘m minstens drie dagen van tevoren bakt.


Voor het deeg:
100 gr rietsuiker
1 ei
geraspte schil van een halve citroen
snufje zout
330 gram fijn tarwemeel of gebuild meel
150 gram zachte boter

Voor de vulling:
75 gram suiker
2 eetlepels water
200gram walnoten
1dl slagroom
anderhalve eetlepel meel opgelost in water
50 gram honing

De ingrediënten voor het deeg mengen en tot een soepel deeg kneden. Koel wegzetten terwijl je de vulling maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voor de vulling laat je de suiker in een zware pan caramelliseren met de 2 eetlepels water. Draai het vuur uit en stamp vlug de noten erdoor. Stamp ze fijn en blijf roeren tot de stukjes noten met de suikermassa zijn bedekt. Roer de room erdoor en breng alles aan de kook. Bind met het opgeloste meel. Laat de vulling afkoelen en roer tot slot de honing erdoor.

Bekleed een ingevette bakvorm van 26 cm met tweederde van het deeg en maak van het overige deeg een deksel. Doe de vulling in de deegvorm en leg het deksel erop. Plak de randen aan elkaar. Maak eventueel met een vork een mooi randje. Als je het heel mooi wilt doen maak je van een restje deeg blaadjes waarmee je de deksel versiert. Je kunt ook walnoten gebruiken als versiering.

Bak de taart in 30 tot 40 minuten op 180 graden gaar.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.