Salade van boterbonen en groene kruiden


voor 6-8 personen

500 g gedroogde favas of gigantes
sap van 1 citroen
4 el. fijngehakte rode ui
minimaal 6 el echt lekkere olijfolie
handjevol verse munt of platte peterselie
versgemalen zwarte of roze peper
zeezout 

Was de bonen en doe ze in een pan met zeer ruim water. Breng aan de kook, laat twee minuten koken en zet dan het vuur uit. Laat de bonen minimaal twee uur weken. Breng dan opnieuw aan de kook en kook de bonen in 45- 60 min. gaar. Controleer na twintig minuten of ze gaar woren en daarna elke tien minuten. Giet de bonen af als ze gaar zijn.

Maak ondertussen de dressing door ui, olie en citroensap te mengen in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout. Roer dan de nog hete bonen door de dressing. Laat minimaal een uur intrekken, voeg eventueel nog wat peper en zout toe en strooi de fijngehakte munt of peterselie over de salade.

Reacties zijn gesloten.