bronnen

Met de  seizoenen mee

Ik gebruik verse groenten en fruit van het seizoen, altijd biologisch en het liefst hier in de buurt gegroeid. In mijn voortuin van 6×3 meter groeit van alles: rucola, pluksla, lollo rossa, andijvie, pastinaken, knolselderij, aardbeien, tomaten, groene puntpaprika’s. En druiven, zowel witte als blauwe.

Walnoten en hazelnoten komen van ons landje in Noord-Frankrijk.

En verder ben ik blij met gekregen en geplukte paddenstoelen, bessen, pruimen, appels, bramen en ander lekkers uit de tuinen van mensen om ons heen.

(foto Monique Vaessen)

 

Eén van mijn favoriete leveranciers is De Bioakker, waar Jan van Aragon pioniert met puur plantaardig tuinieren.

Kookinspiratie

(foto Monique Vaessen)

Kookinspiratie doe ik op veel manieren op. Door te experimenteren, bij anderen te eten, over eten te praten en te speuren op internet bijvoorbeeld. Mijn plank met kookboeken groeit gestaag. Jamie Oliver vind ik altijd fijn, omdat hij lekker en simpel tot een kunst heeft verheven. Maar ook klassiekers als De Zilveren Lepel en het gründliche Backen Köstlich Wie Noch Nie neem ik vaak ter hand.

Of Ecofabulous, Koken In Alle Seizoenen, van Lisette Kreischer. Helemaal hip en helemaal veganistisch. Puur Plantaardig van Antoinette Hertsenberg en Jacinta Bokma is een van de laatste aanwinsten.

Ook niet te versmaden: De keuken van het Midden-Oosten, van Claudia Roden. Daar vind ik echt mijn favoriete smaken. Warm, uitbundig, subtiel, hemels en aards!

Lezen

Democratie voor dieren – Erno Eskens

Een pleidooi voor echt eten – Michael Pollan

Dieren eten – Jonathan Saffran Foer

Het dierloze gerecht – Dirk-Jan Verdonk

 

Reacties zijn gesloten.